7 Mayıs 2009 Perşembe

TAVUK SOTE

Hazırlanması son derece kolay ve lezzetli bir yemek. Yanına, şehriyeli pirinç pilavı çok yakışıyor.

MALZEMELER:

  • 500 gr. kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça)
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 Diş sarımsak
  • 2 Adet sivri yeşil biber ( bende yoktu kullanmadım)
  • 2 Adet büyük domates (kabukları soyulmus, küp küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı sıcak su (domatesleriniz sulu ise koymayabilirsiniz)
  • tuz-karabiber-kekik -kırmızıbiber
  • Üzerine, ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:

  • Kuşbaşı doğranmıs tavuk etini, ortadan yüksek ateşte, suyunu çekinceye kadar kavurun.
  • 2 diş sarımsağı ve küçük kesilmiş biberleri de ilave edip, biraz daha kavurun. Domatesleri ve salçayı ekleyip biraz öldürün.
  • Baharatları da ilave edip (tuz hariç) karıştırdıktan sonra, yarım bardağa yakın sıcak su ilave edip kapağını kapatın.
  • Pişmesine yakın tuzunu ilave edin.
  • Kısık ateşte piştikten sonra, üzerine maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Goruntu her zamanki gibi muhtesem Asumancim, ellerine saglik :)) Anneler gunun kutlu olsun :))

Ebru dedi ki...

Asu bugun denedik bunu da, denemedigimiz tavuk yemegin kalmadi yani:) Annem nasil yani sogan koymadan diye diye yapti yemegi:) Yaninda sehriyeli pilavla yaladik yuttuk. Nefis bir sote oldu hakikaten...