10 Eylül 2009 Perşembe

GÜVEÇTE PİŞMİŞ SOMON ve FIRINDA KIZARMIŞ PATATES


MALZEMELER (4-6 Kisilik):

4-6 adet somon (tercihen Atlantik somonu)
2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2-3 çorba kaşığı limon
1 tatlı kaşığı Dijon hardal
Tuz, karabiber

Tüm malzemeyi karıştırıp, balıkların iki yüzüne de sürün. Tercihen 1 saat kadar buzdolabında bekletip, zeytinyağı ile yağlanmış güveçlere koyun. Önceden ısıtılmış 350 F - 180C fırında kızarana kadar pişirin.




FIRINDA KIZARMIS PATATES İÇİN MALZEMELER:

  • 4-6 adet orta boy patates
  • 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • Patatesleri, taze patates ise kabukları ile, değilse kabuklarını soyarak elma dilimi gibi kesin.
  • Tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş firin tepsisine yayıp, önceden ısıtılmış 450 F - 230C fırında, kızarana kadar pişirin.

NOT: Limon, patateslerin güzel kızarmasını ve çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Yüksek ateşte pişirmek de yine patateslerin çıtır olması için.

Hiç yorum yok: