28 Eylül 2009 Pazartesi

ŞARAP SOSUNDA MANTARLI TILAPIA

Bu lezzetli balık, kapari,tereyağ,mantar,sarımsak ve beyaz şarap ile hazırlanıyor. Ben bu tarifimde Tilapia balığı kullandım ama herhangi beyaz etli bir balık filetosu ile de deneyebilirsiniz. Hazırlanması ve pişmesi sadece birkaç dakika alıyor, mutlaka deneyin derim...

MALZEMELER: (4 kişilik)

  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 4 adet Tilapia filetosu
  • Deniz tuzu ve karabiber
  • 1/2 bardak dilimlenmis mantar
  • 2 yemek kaşığı suyu süzülmüş kapari (capers)
  • 1/2 su bardağı beyaz şarap
  • 1 limon suyu


HAZIRLANISI:

  • Tereyağı ve zeytinyağı bir tavada eritin, doğranmış sarımsağı ilave edip bir iki kere çevirin.
  • Tuz ve karabiber serpilmiş balıkları tavaya alın ve her iki tarafını birer dakika pişirin.
  • Mantarları, kapariyi ve şarabı ilave edip, sarabın yarısı uçana kadar (yaklaşık 6-7 dakika) kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Kapağını açın, limon suyunu ekleyin ve servis yapın.

    Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir tarif, ellerinize saglik. Sevgilerimle.