7 Ekim 2009 Çarşamba

KARNIYARIK

Patlıcanları fırında kızartmak, karnıyarık yemeğinde sağlıklı bir alternatif. Lezzette bir kayıp olmuyor, az yağlı olduğu için daha sağlıklı ve hafif oluyor. Bir diğer güzel yanı da ocak batmıyor :))

MALZEMELER: (4 kişilik)

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, ortasını yarın ve yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
  • Sudan çıkarıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
  • Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizip,fırınınızın üst rafında, ısıyı üstten vererek, önlü arkalı kızartın.
  • İnce doğranmış sarımsakları, 1 çorba kaşığı sıvıyağda çok az kavurun.
  • Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar şeffaflaşınca bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
  • Aynı tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kıymayı kavurun, soğanları ekleyin, domateslerden birini üzerine rendeleyin, 1/2 çorba kaşığı salçayı, tuzunu ve karabiberini de ekleyip, domates suyunu cekene kadar pişirin.
  • İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştırın.
  • İki kaşık yardımıyla patlıcanların ortasını açın.
  • 1 tatlı kaşığı şekeri patlıcanların icine sürün, ardından patlıcanları hazırladığınız içle doldurun.
  • 1 su bardağı kaynamış suyla incelttiğiniz yarım çorba kaşığı salçayı dökün.
  • Üzerlerine sivri biber ve bir dilim domates yerleştirip, üstünü kapatmadan, 350F - 180 C fırında pişirin (yaklasik 15-20 dakika).


Afiyet olsun...

1 yorum:

Ebru dedi ki...

en sevdigim yemekkk, nefis gorunuyor fotograflari daaa ellerine saglik Asum!