19 Kasım 2009 Perşembe

Tiramisu



Bu tarif sevgili Coşkun’un... Bodrum Oasis’te Begonvil Restaurant’ı işlettikleri yıllarda orada yerdik, sağolsun beni kırmadı ve tarifini benimle paylaştı. Tarif hazır pandispanya ile, ama ben kendi pandispanya kekimi yapıyorum. İkisini de yazacağım, her iki türlü de çok lezzetli...


MALZEMELER:

  • 1 tane 2 katlı, hazır pandispanya keki

KREMASI:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 250 gr. labne ya da mascarpone peyniri

Peynir hariç, tüm malzeme karıştırılarak muhallebi kıvamına geldikten sonra ateşten alınıp, içine 250 gr. peynir ilave edilir, hepsi karıştırılır.

SICAK KREMA BEKLERKEN:

  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 kapak konyak veya likör
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı nescafe

karıştırılarak, karışımın yarısı ile kekin yarısı ıslatılır, üzerine kremanın yarısı dökülür. Sonra üzerine yine kek ıslatılıp en üstüne kremanın diğer yarısı dökülür.
Krema soğuduktan sonra en üste kakao elenir, dolapta en az 5-6 saat bekletildikten sonra afiyetle yenir...

Benim Pandispanya tarifime:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
1/2 Turk kahve fincanı portakal suyu veya su

gerekiyor...

Şekerle yumurtayı 10-15 dakika çırpın, elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. En son limon kabuğu rendesini ve portakal suyunu da ekleyip, yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 325F/165C fırında, 40-45 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: