15 Haziran 2009 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ TATİLE ÇIKIYOR

Sonunda beklediğimiz gün geldi. Bekle bizi İzmir, biz geliyoruz:)) Eskisi kadar sık olamasa da, Türkiye'den de tarifler yollamaya calısacağım. Malum, Türk sohbetleri caysız, cay da yanında birseysiz olmaz. Ögrenecegim yeni tarifleri sizlerle de paylasacagım. O yüzden "yediklerim ictiklerim hepimizin, gördüklerim benim olsun" diyelim... Hepinize, iyi ve sıcak bir yaz diliyorum.

Sevgiyle kalın...
Asuman

13 Haziran 2009 Cumartesi

RİCOTTA PEYNİRLİ (LORLU) KURABİYE

Bu tarifim Türkiye'den. Kanada'da bizim alıştığımız tuzsuz loru bulmak zor. O bakımdan ben Italyan loru olan "ricotta" ile denedim bu tarifimi. Sonuç fena degil, yumuşak ve lezzetli oldu, ama ben yine de bizim lorumuz ile yapılanı daha çok seviyorum.


MALZEMELER:

  • 400 gr.Ricotta peyniri (tuzsuz lor peyniri)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
  • 2 - 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANMASI:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile pudra şekerini elinizle karıstırın. 1 yumurtanın beyazını ekleyin.
  • Peyniri, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip, ununu azar azar ilave edin.
  • Ele yapısmayan, yumusak bir hamur olana kadar yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 175C fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Etli enginar ( 4 kisilik)

Özellikle karaciğer hastalarının bol bol tüketmesi önerilen enginar; 'Cynarine' adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindiriminin kolaylaşmasını sağlıyor. Enginar, karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, arterit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere de tavsiye ediliyor.
Daha fazla bilgi icin: http://www.anneyiz.biz/haber/haberdtl.php?hid=9002

MALZEMELER:
  • 8 adet enginar
  • 250 gr. kuzu ya da dana kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limon
  • Tuz
  • Dereotu
  • HAZIRLANMASI:

    • Enginarları temizlemeden önce, genisçe bir kaseye su doldurup, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı unu ilave edin.Temizleyeceğimiz enginarları bu suyun icinde, kararmasını önlemek icin bekletecegiz.
    • Enginarların sert üst yapraklarını koparın, uç kısımlarını ve saplarini kesin, büyüklüğüne gore ikiye ya da dörde bölüp ortasındaki tüylü kısmı kaşık ile temizleyin. Hazırladığınız unlu,limonlu suya koyun. Saplarını da temizleyip, küçük parçalara bölün ve limonlu suya atın.
    • Yağı kızdırıp eti ve soğanı kavurun. Enginarları ve saplarını ilave edip, içinde beklettiğiniz limonlu-unlu sudan, sebzelerin üzerini geçmeyecek kadar koyun. Yarım limon daha sıkın, tuzunu ilave edin.
    • Düdüklü tencerede, kuzu eti ise 15 dakika, dana eti ise 20 dakika pişirin.
    • Servis yapmadan önce üzerine dereotu serpin.

    Afiyet olsun

    4 Haziran 2009 Perşembe

    ELMALI KURABİYE


    Portakalağacı'nın bu tarifi, benim favorilerim arasinda. Mutlaka deneyin derim... Ben, tarifte bir iki küçük değisiklik yaptim. Fındık yerine ceviz kullandım, bir de elma sayısını arttırdım.



    MALZEMELER:

    • 250gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 8-9 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • aldığı kadar un
    • 3-4 damla limon suyu

    İÇ MALZEMELERİ:

    • 4-5 elma (rendelenmiş)
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • Dilediğiniz kadar ceviz (irice dövülmüş)

    HAZIRLANMASI:

    • Karıştırma kabının içinde, ilk 4 malzemeyi elinizle iyice karıştırın.
    • Karbonatı, limon suyu ile kabartın, onu da karışıma ekleyin. En son ununu ilave edip, elinize yapışmayacak bir hamur yoğurun.
    • Elmayı toz şekerle pişirin. Soğutup tarçın ve cevizini ekleyin.
    • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, poğaça yapar gibi avucunuzda açın. Ortasına elmalı harçtan koyup kenarlarını birleştirin, tepsiye dizin.
    • Bıçakla, kurabiyelerin üzerine 3 tane çizik atın. Önceden ısıtılmış, 180C fırında pişirin. Piştikten sonra soğutup, pudra şekeri ile servis yapın.

    Afiyet olsun.

    1 Haziran 2009 Pazartesi

    KIRAZ (CHERRY) DOMATESLİ FOCACCIA

    Üstü kıtır ve kızarmış, içi yumuşacık ve leziz. Bu nefis İtalyan pidesini en iyi böyle anlatabilirim sanırım. Et, balık ve tavuğun yanına çok yakışıyor. İsterseniz, aperatif olarak, güzel bir şarap eşliğinde, balsamic sirkeli sızma zeytinyağına batırarak da bir tepsiyi bitirebilirsiniz...

    MALZEMELER:
    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı ılık su
    • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı toz maya
    • 1 tatlı kasığı tuz
    • Taze nane veya taze feslegen yapragi (incecik kesilip domateslerin üzerine konulacak)

    ÜZERİNE:

    • 15-20 adet kiraz domates (ortadan ikiye kesilmiş
    • Sızma zeytinyağı
    • Biberiye
    • İri deniz tuzu, iri çekilmiş karabiber
    HAZIRLANMASI:



    • Ortadan ikiye kesilmiş cherry domatesleri, zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye ile karıştırıp onceden ısıtılmıs 450F (230C) fırında suyunu çekip hafif karamelize olana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
    • Ilık su,seker ve mayayı karıştırın, üzeri köpüklenene kadar bekletin.
    • Karıştırma kabının içinde, mayalı karışımı, unu, tuzu ve zeytinyağını karıştırıp, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    • Unlanmış tezgaha alıp hamur özleşene kadar yoğurun.
    • Üzerini mutfak bezi ile örtüp hamur iki katı olana kadar bekleyin.
    • 28X35cm. ebatlarındaki fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayın.
    • Mayalanmış hamuru tepsiye alıp, tepsi boyunda oluncaya kadar elinizle yayın. Biraz daha mayalanmaya bırakın (15-20 dakika kadar).

    • Parmak uçlarınızla bastırarak, hamurda çukurlar oluşturun. Üzerine bolca zeytinyağı sürüp, domatesleri yayın, tuzunu, karabiberini ekleyip, onceden ısıtılmıs 425 F(220C) fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



    Afiyet olsun.