9 Ocak 2010 Cumartesi

Sebzeli tavuk



Fırında nar gibi kızarmış tavuk ve sebzeler yanında, mis gibi, tereyağlı pilavdan oluşmuş bir menü, bu geceki sofranızı ziyafet sofrasına çevirebilir...


Malzemeler: (4 kişilik)

  • 2 adet kemikli tavuk göğsü (4’e bölünmüş) ya da tavuk baget
  • 3 orta boy patates (elma dilimi şeklinde kesilmiş)
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • Mantar
  • 10-15 cherry domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik, pulbiber

Hazırlanışı:

  • Büyükçe bir karıştırma kabında tüm malzemeyi karıştırıp fırın tepsisine dökün.
  • Tepsinin kenarından sebzelerin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 375F/ 190C fırında üzerleri kızarıp, tavuklar pişene kadar, üzeri açık olarak pişirin ( pişme sırasında suynu çekecektir, ara sıra kaynar su eklemeyi ihmal etmeyin).
  • Tercihen, yanında sade pilav ile servis edin.

Afiyet olsun.






1 yorum:

Ebru dedi ki...

Denememiz gayet basarili sonuclandi, cok lezzetli bir tavuk tarifimiz var artik...