25 Şubat 2010 Perşembe

Kırrmızı lahana mezesi




Sofraya oturulmayan kalabalık davetlerinizde, Fransız bagetinin ya da pidenin üzerine sürerek de servis yapabileceğiniz, sofranıza renk katacak bir meze...

Malzemeler:

  • Yarım kırmızı lahana
  • 1 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı yoğurt (süzülmüş)
  • 2-3 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

  • Kırmızı lahanayı ince ince kıyın ve 1 kaşık tuzla ovun, yıkayıp tuzunu akıtın.
  • Mutfak robotunda püre haline getirin (ben tam püre yapmadım, biraz iri bıraktım).
  • Ekmek diliminin kabuklarını kesin ve 5 dakika suda bırakın, suyunu sıkın ve didikleyin.
  • Sarmısakları 1 tatlı kasığı tuz ile dövün ve yoğurda katın.
  • Kırmızı lahana püresi, ekmek ve sarmısaklı yoğurdu karıştırın. Zeytinyağını katın, tekrar karıştırın.
  • Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber serpin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

ilknursah dedi ki...

himmmmmmmm nefis birsey hemen yapiyorum cok opuldun