27 Şubat 2010 Cumartesi

Terbiyeli Sebze Çorbası




Malzemeler: ( 4-6 kişilik)

  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 patates
  • 1 kabak
  • 1havuç
  • 5 su bardağı kaynamış su
  • Deniz tuzu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı


Hazırlanması:

  • Sebzeleri soyun, yıkayın ve doğrayın.
  • Tereyağını eritip soğanı yağda şeffaflasana kadar kavurun, unu ekleyip 2-3 dakika da un ile kavurun.
  • Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
  • Sebzeleri ve suyu ekleyin.
  • Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince çorbayı blendırdan geçirin.
  • Sütü ve yumurta sarısını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp azar azar, karıştırarak süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
  • Arzu ederseniz, servis yapmadan önce üzerine cok az krema gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: