10 Ekim 2010 Pazar

Sebzeli omlet


Pratik yemek tarifi ya da hafta sonu doyurucu bir kahvaltılık arıyorsanız, iyi bir seçim...

MALZEMELER: ( 2 kişilik)
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • 1 adet -tercihen acı- yeşil sivri biber
  • 3-4 adet taze soğan
  • 5-6 adet kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt ya da krema
  • Dilimlenmis herhangi bir peynir ( ben jalapeno'lu havarti peyniri kullandım)
  • Maydanoz, dereotu
  • Deniz tuzu, karabiber, pulbiber
HAZIRLANIŞI:
  • Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince kıyın. Salçalık biberi  küp şeklinde doğrayın, mantarları ince dilimleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi bir kasede harmanlayın.
  • Tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtın. Kırmızı ve yeşil biberi, taze soğanı hafif öldürün, mantarları ilave edip hepsini kavurun. En son baharatlarını, maydanoz ve dereotunu da ekleyip, altını kapatın.
  • Küçük boy teflon tavada, zeytinyağı ısıtın. Bir kasede 1 çorba kaşığı süt ve biraz tuz ile 1 yumurtayı çırpın. Teflona döküp 1 yüzünü pişirip, ters çevirin. Diğer yüzünü pişirirken, sebzelerinizin yarısını ve peyniri ilave edip, kapak şeklinde kapatın. Servis tabağına alıp, aynı işlemi ikinci yumurta için de uygulayın.

Sebzeli omletiniz hazır, afiyet olsun.

3 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çok nefis görünüyor hafta sonu kahvaltıları için ideal ellerinize sağlık sevgiler..

sarkaç dedi ki...

Ne kadar güzel olmuş, elinize sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika bir blogunuz var, ellerinize saglik.

Sevgiler Texas'dan...