25 Ekim 2010 Pazartesi

TAVUKLU KABAK KARNIYARIK



 
Türkiye’de et fiyatlarının başını alıp gittiği şu günlerde ete alternatif, tavuk ile hazırlanmış bir “tavuklu, kabaklı karnıyarık“ tarifi ile geldim bugün :)
Farklı bir tat aradığınızda denemenizi tavsiye ederim. Lezzetli ve çok hafif. Ben şekillerini ve rengini beğendiğim için beyaz kabak ( white zucchini ) kullandım ama herhangi küçük boy kabak ile yapabilirsiniz.




Ben yarısını üzeri peynirli, yarısını da peynirsiz hazırladım.

MALZEMELER: ( 4-6 kişilik )
  • 4-6 adet küçük boy kabak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 2-3 büyük diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ( 1 kaşığı iç malzemeye, 1 kaşığı da sosuna konulacak)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • Deniz tuzu
ÜZERİNE:

  • Kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:
  • Öncelikle kabakları güzelce yıkayıp, patlıcan karnıyarıkta olduğu gibi alacalı soyun. Ortalarını boylamasına kesin.
  • Fırın tepsisine dizin, her tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp, fırınınızın üstten ikinci rafında, ısıyı üstten vererek ara sıra çevirerek kızartın.
  • Kabaklar kızarırken, 2 yemek kaşığı sıvıyağı bir tencerede ısıtın ve mümkün olduğunca küçük küplere doğradığınız tavukları renkleri değişene kadar pişirin. İnce doğranmış sarımsağı ekleyip, 1 dakika kadar karıştırın. En son 1 yemek kaşığı salçayı ve baharatları da ekleyip salçanın kokusu gidene kadar kavurun. 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyip, tuzunu da ilave edin ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Kabakların kesmiş olduğunuz açıklığına iç malzemeyi eşit paylaştırın.
  • İç malzemeyi pişirdiğiniz tencereye 2 su bardağı kadar su, kalan 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve biraz da tuz ekleyerek kaynatın. Bu karışımı kabakların kenarından tepsiye döküp önceden 450F- 230 C ye ısıtılmış fırının orta rafında, 15 dakika kadar pişirin.
  • Eğer üzerlerine peynir koyacaksanız pişmesine 5 dakika kala peynirini ilave edin.

 Afiyet olsun. 



3 yorum:

sarkaç dedi ki...

Yemek bloglarını bu yüzden çok seviyorum işte. Hiç aklıma gelmeyen ne güzel tarifler var. Kabak karnıyarık da öyle. Yapılası bir tarif. Teşekkürler

aslı dedi ki...

Gerçektende çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif olmuş. Kırmızı et yemeyenler için de iyi bir alternatif.
Ellerinize sağlık olsun.

ufuk dedi ki...

çok güzel olmuş mevsimi bitmeden hemen denemem lazım ellerine saglık.